Så flyttar du till Norrköping

Det finns många fördelar i att flytta till Norrköping om du är ute efter en fräsch hyresrätt med rättvis månadshyra. Norrköping är en mysig stad med lugnt tempo, låg brottslighet och bra skolor. Här bor du vid en vacker forsande ström, ett livligt centrum med många restauranger och företag samt lummiga promenadstråk. Nära staden ligger Löfstad slott, Kolmårdens djurpark och en vacker skärgård.

Staden Norrköping i SverigeFör att hitta lediga lägenheter i Norrköping kan du besöka Gladsheim som erbjuder trivsamma och attraktiva hyresrätter. Här kan du hitta lägenheter i Skärblacka, som är en eftertraktad bostadsort i Norrköpings kommun. Skärblacka har ett levande närområde och närhet till en stor genomfartsväg som snabbt tar dig till Linköping och Norrköping.

Att göra i Norrköping

Norrköping har många sevärdheter, mysiga gårdsbutiker och vackra vandringsleder. Staden är känd för:

  • sina historiska industribyggnader
  • gula spårvagnar
  • närheten till Kolmårdens djurpark

Det historiska kvarteret Knäppingsborg låter dig uppleva idylliska stadsstråk med spännande butiker, caféer, restauranger, barer och hantverk. Här hittar du livfulla och intima gränder som erbjuder spännande smakäventyr.

Norrköpings industrilandskap är ett historiskt dokument, i klass med Gamla Stan i Stockholm. Här i stadens centrala delar finns många aktiviteter och sevärda byggnader. I en tidigare pappersfabrik ryms Louis De Geers konsert- och kongresslokaler där det går att lyssna på framgångsrika symfoniorkestrar. Porten till industrilandskapet är Holmentornet som byggdes på 1750-talet. Tornets arkitekt hade gjort en resa till Paris och där sett hur fransmännen blandade bruket med gul färg. Det resulterade i tornets färg som nu kallas ”norrköpingsgult”.

Bygger tryggare samhälle

Norrköpings kommun lanserade nyligen ett initiativ för att förstärka samhällets goda krafter. Polisen och civilsamhället började arbeta tillsammans under parollen ”Älska Norrköping” för att skapa en tryggare stad att leva i. Här fördes samtal med unga personer i staden om polisens roll, yttrandefrihet och demokrati.

Arbeta i Norrköping

Allt fler företag väljer att etablera sig i Norrköping, tack vare dess goda kommunikationer med omvärlden. I kommunen arbetar 11 000 medarbetare som skapar en bättre vardag för kommunens invånare. För några år sedan fick Norrköpings kommun 2,9 miljoner kronor i bidrag från staten för att göra en jobbsatsning för unga. Utöver detta sköt vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden till extra pengar som skapade ett trettiotal tillfälliga jobb.