Därför ska du satsa på en luft-vattenvärmepump

Att byta uppvärmningssystem kan vara en investering som lönar sig i längden. Det viktiga är att hitta ett alternativ som fungerar för ditt hus. En luft-vattenvärmepump är ett alternativ om du har ett mindre eller lite större hus.

luft-vattenvärmepump Om du genomför en renovering hemma och samtidigt funderar på att byta ut värmesystemet är en luft-vattenvärmepump ett smart val. Det finns flera fördelar med att installera luft vatten värmepump som att du kan spara upp till 60–70 procent av din nuvarande förbrukning av varmvatten och värme. Det är även en relativt låg investeringskostnad som du kan betala tillbaka inom några år. Det har varit en rusning efter värmepumpar i några år vilket är ett slags kvitto på att det är ett bra uppvärmningsalternativ.

Fördelar med en luft-vattenvärmepump

Eftersom luft-värmepumpen producerar vattenburen värme och varmvatten genom att utvinna solenergi som lagrats i luften är det även ett uppvärmningsalternativ som är bra för miljön. Värmen hämtas då direkt från naturen och luft-vattenvärmepumpen kräver ingen bränslepåfyllning. Det är enkelt att installera en luft-vattenvärmepump eftersom det inte kräver några ingrepp på tomten. En annan fördel med just luft-vattenvärmepump är att den passar hus i olika storlekar, framförallt hus i södra Sverige.

“Utomhusdelen ska sitta där den inte kan störa grannar eller din egen nattsömn.” Läs mer här om luft-vattenvärmepumpar.

Minska energiförbrukningen och få bättre ekonomi

Eftersom du kan minska din energiförbrukning med en luft-vattenvärmepump sparar du pengar. Genom att göra ytterligare åtgärder kan du gynna din ekonomi ännu mer. Det finns många smarta och enkla knep som gör att du kan minska elförbrukningen lite mer.